Bretels onderhouden

Bretels onderhouden en behandelen

Het onderhouden van u gedragen bretels is belangrijk om de levensduur te verlengen. Een goed onderhouden bretels gaat langer mee en zal er mooi uit blijven zien. Bretels zijn namelijk een accessoire voor u kleding met een zeer gewenste functie, namelijk de broek omhoog houden! De bretel creëert een stijlvolle uitstraling en dit word overal ter wereld ontdekt.

Echter de vraag: ‘’Wat is de beste manier om mijn bretels schoon te maken?’’ is een bekende vraag bij Pierre Mouton. Bretels kunnen niet gewassen worden in de wasmachine vanwege de samenstelling van het product. De bretel bestaat uit elastiek, leder, en metalen materiaal zoals de verstellers en de clips. Om de levensduur van de bretel te behouden is het belangrijk dat deze niet in aanraking komen met water. Doen ze dat wel? Is het erg belangrijk deze meteen goed af te drogen zodat er geen roest kan ontstaan.

Heeft u bretels met lederen patten in plaats van clips? Deze kunt u schoonmaken met een handdoek of een zachte schone borstel.

Bij het schoonmaken van de bretel dient er goed opgelet te worden of het elastiek zijn elasticiteit niet verliest wanneer er teveel zeep of water gebruikt word.

Het is belangrijk de verschillende onderdelen van de bretel afzonderlijk van elkaar schoon te maken. Begin met het elastiek, zorg voor een niet al te natte doek en dep zachtjes op de vlek.

Een bretel met vlekken is erg vervelend maar kan verholpen worden! Wanneer de bretel met de hierboven genoemde stappen behandeld is, gaan de meeste vlekken er eenvoudig uit.

Heeft u een krachtige vlek? Zoals olie of vet? Hierbij is de vlek te behandelen met het gebruik van een klein druppeltje afwasmiddel. Door afwasmiddel te gebruiken komt vet los van het materiaal en zal de vlek verdwijnen als sneeuw voor de zon! Uiteraard blijft ook hierbij het advies, wees voorzichtig met de samenstelling van de bretel, laat het niet op de clips, lederen patten of verstellers komen. Is het u niet gelukt met het afwasmiddel? Dan is als laatste optie nog het gebruik van baking soda of zout te adviseren. Probeer het op een onopvallende plaatst zodat u er zeker van kan zijn dat niets mis gaat.

 

Disclaimer: Pierre Mouton kan geen garantie bieden betreffende de wasvoorschriften, noch aansprakelijk gesteld worden voor de schade die, rechtstreeks of indirect, het gevolg is van de geboden informatie.

Stijlvol

& comfortabel

© 2024 Herjan van Goor Riemen en Bretels. Realisatie door