Hoe draag je bretels

Bretels worden gedragen om de broek omhoog te houden, en kunnen worden gedragen in plaats van een riem. Bretels waren vroeger onderdeel van het ondergoed, en ze mochten daarom niet zichtbaar zijn. Tegenwoordig is dat anders, en worden bretels juist als een zeer formele accessoire beschouwd. Ze vallen daarbij in dezelfde categorie als manchetknopen en dasspelden. Wilt u uw outfit wat extra’s geven? Dan zijn bretels de perfecte uitkomst.

Hoe draag je bretels?

Bretels worden bevestigd aan de ceintuur van de pantalon, met behulp van clips of patten (leren lussen). De metalen clips zijn het gemakkelijkst en het meest populair. Lederen lussen zien er klassieker uit en vergen iets meer inspanning dan de clip-ons. Bekijk hier onze leren bretels collectie: https://www.pierremouton.nl/product-categorie/alle-bretels/bretels-met-leertjes/

Kunt u bretels met een riem dragen?

U kunt bretels niet met een riem dragen. De etiquette schrijft voor dat u ofwel een riem, ofwel bretels gebruikt om uw broek omhoog te houden. Draag dus nooit een riem met bretels. Er bestaat één uitzondering; dat zijn de speciale bretels-riemen. Dit is een riem waaraan u de bretels vasthaakt met trigger snaps. U heeft de riem dan dus nodig om de bretels te dragen. Dit is een ouderwetse manier van dragen, en werd vooral in het Wilde Westen gebruikt. Tegenwoordig is het niet gangbaar om een riem met bretels te combineren.

Hoe horen bretels te zitten?

Bretels horen licht op spanning te staan, maar u wilt voorkomen dat uw broek omhoog wordt getrokken. De bretels mogen dus wat speling hebben. U stelt zo op een hoogte af die voor u comfortabel is. De ceintuur van uw pantalon hoort te vallen op de taille of de heup, afhankelijk van het model.

Hoe doet u bretels om?

U trekt eerst de broek aan. Bevestig de clips of lussen daarna aan de ceintuur. Leg dan de banden van de bretels over uw schouders. Zijn de bretels te lang of te kort? Stel de band af met behulp van de metalen stellers. Tip: bevestig de bretels aan de achterkant van de broek voordat u deze aantrekt.

Hoe stelt u de lengte van bretels af?

U past de lengte van de bretels af met de metalen stellers. Deze bevinden zich op de band van de bretel. U kunt de stellers hoger en lager op de band zetten en zo de lengte aanpassen. De stellers horen idealiter tussen onder uw schouder en boven uw middenrif te zitten.

Breed assortiment

Wilt u bretels bestellen? Dan bent u bij Pierre Mouton aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment met bretels voor heren en voor kinderen, in drie- of vierclips variant. Onze bretels komen in allerlei kleuren en patronen.

Bekijk hier ons gehele assortiment

Stijlvol

& comfortabel

© 2021 Herjan van Goor Riemen en Bretels. Realisatie door