Overhemd bretels

Bretels horen eigenlijk niet zichtbaar gedragen te worden, maar juist onder een overhemd. De bretels worden vrijwel altijd bedekt door een jasje of colbert. Ook dient de kleur van de bretels ‘gematcht’ te worden met het overhemd. Bij een smoking bijvoorbeeld draagt men vaak alleen witte bretels. 

Vroeger werden bretels geassocieerd met arbeiders, de lagere klasse. Tegenwoordig worden bretels vaak als mode en chique gezien. Daarom dragen steeds meer mensen ze juist opvallend. De bretels hoeven dan ook niet meer per se onder een jasje gedragen te worden maar worden ook los gebruikt bij alleen een overhemd.

Bretels dragen doe je liever niet in combinatie met een riem en het liefst draag je de juiste maat bretels met de stellers op de gewenste hoogte. Wat de kleur betreft: hiervoor gelden minder richtlijnen. Zo kun je kiezen voor effen bretels die mooi bij je overhemd passen, maar ook een opvallende kleur of bijzondere print is mogelijk. Of je nu voor zeker gaat of een statement wil maken: het mag allemaal én de overhemd bretels mogen zeker gezien worden.

Onze overhemd bretels tips voor de beginnende drager

  • De lussen van de bretels en de driehoek op de rug zijn vaak van leer gemaakt. Het staat erg mooi wanneer je de kleur van dit leer afstemt op de kleur van je veterschoenen, gespschoenen, sneakers of laarsjes. Zeker wanneer je ervoor kiest je jasje thuis te laten, zorgt deze match voor een verrassend detail.
  • De kleur van de band van de bretels kan van alles zijn. Om te beginnen kun je er rekening mee houden dat het mooi staat wanneer je bretels niet dezelfde kleur hebben als je overhemd, T-shirt of trui. Mocht dit het geval zijn, dan vallen de bretels weg en dat is zonde van dit mooie accessoire.
  • Als je voor zeker gaat, kies dan voor bretels in dezelfde kleurschakering als je overhemd en dan het liefst een tint donkerder. Op een lichtblauw overhemd kies je bijvoorbeeld voor donkerblauwe bretels.

Draag je vaker bretels over een overhemd? Kijk dan eens naar bijzondere exemplaren met opvallende prints of kies eens voor een andere kleur van de lussen. Helemaal mooi is het wanneer een opvallende kleur in je bretels ook terugkomt als kleuraccent in je schoenen.

Online bretels kopen?

Pierre Mouton heeft een uitgebreide collectie bretels in diverse soorten, maten en kleuren. Pierre Mouton levert uitsluitend hoge kwaliteit bretels. Al onze heren, dames en kinderbretels worden al jaren met de handgemaakt. Pierre Mouton uit Daarlerveen bestaat namelijk al sinds 1978. Elk product dat bij ons de deur verlaat wordt beschouwt als een kunstwerkje. Zo wordt er ook mee om gegaan. Veel aandacht en veel liefde voor elke riem of bretel. Onze klanten zeggen dat dit naar voren komt tijdens het gebruik van hun Pierre Mouton. Voor elke pantalon koop je een bretel van Pierre Mouton!

Bretels soorten

Bretels komen in vele variaties. De meest bekende variant is de bretel met elastieken banden met 3 clips; oftewel y-vormige bretels of 3 punts bretels. Deze bretel is eenvoudig te bevestigen aan de broek. Bretels zijn bij uitstek een accessoire om een statement te maken. Ook verkopen wij de bretels met 4 clips.

Koop nu uw online bretels


Bekijk hier onze gehele collectie bretels

Pierre Mouton bretels

Stijlvol

& comfortabel

© 2021 Herjan van Goor Riemen en Bretels. Realisatie door