Welke maat riem heb ik?

Hoe meet je de riemlengte?

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren voor het dragen van een riem. De één trekt hem strak aan en de ander laat hem lekker hangen. Niets is verplicht, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je plotseling in je ondergoed staat. Een juiste riemlengte is daarom belangrijk. Zit de riem te los, dan kan je broek nog steeds zakken. Te strak is ook absoluut niet de bedoeling. Dat kan zelfs ongezond zijn. Een te strak aangetrokken riem kan de bloedsomloop belemmeren of vrijheid van ademhaling beperken.

Welke riemmaat heb ik?

De riemmaat wordt uitgedrukt in centimeters en staat gelijk aan uw heupomvang. Dit is niet de gehele riem, dat wordt de riemlengte genoemd. Gek genoeg zorgt dit soms voor verwarring.

Riemmaat berekenen: In de meeste gevallen is je riemmaat gelijk aan je taillemaat. Als je bijvoorbeeld een tailleomtrek van 85 centimeter hebt, zou je riemmaat meestal 85 moeten zijn. Riemmaten worden vaak weergegeven in centimeters (bijv. 85 cm) of in inches (bijv. 34 inch).

Houd er rekening mee dat sommige riemen verstelbaar zijn en dat je ze kunt aanpassen aan je tailleomtrek. In dat geval is het meestal het beste om een riem te kiezen die iets groter is dan je taillemaat, zodat je wat speling hebt om de riem strakker of losser te dragen, afhankelijk van je voorkeur.

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige riemen universeel verstelbaar zijn en geen specifieke maat hebben. Deze riemen kun je eenvoudig aanpassen aan je tailleomtrek door de gesp door de gewenste opening te steken.

Bij het kiezen van een riem is het handig om te controleren of de maat wordt weergegeven in centimeters of inches, afhankelijk van het land waar de riem vandaan komt. Zorg ervoor dat je de juiste meeteenheid gebruikt bij het vergelijken van je tailleomtrek met de riemmaat.

Met deze eenvoudige stappen kun je je riemmaat bepalen en de perfecte riem vinden die comfortabel en stijlvol bij je past.

Zakt uw broek af wanneer uw riem niet onder spanning staat? Dan is het misschien tijd voor bretels.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment met bretels

Stijlvol

& comfortabel

© 2024 Herjan van Goor Riemen en Bretels. Realisatie door